Inspiratie

Op deze plek maken we ruimte om met jou te delen over onze zoektocht naar man-zijn. Eerlijk. Uitgesproken. Introspectief. Of gewoon, zoals het is. Over wat we meemaken. In de buitenwereld, en in onszelf. Als man.

10 BOEKEN OVER MANNEN DIE JE GELEZEN MOET HEBBEN

We krijgen vaak de vraag waar wij het nou eigenlijk allemaal vandaan hebben, en welke boeken je daarvoor moet lezen. Nou, daar gaat-ie dan: onze literaire helden!
Lees verder

Je vrouwelijke kant ontwikkelen, man

Wat wordt er bedoeld met je ‘vrouwelijke kant’ moet ontwikkelen? Iets met emoties, je hart openen, je zachte kant laten zien waarschijnlijk? ‘Soft skills’ worden ze op HR-afdeling genoemd. Voor veel mannen is het inderdaad een verrassende verrijking als ze deze vermogens ontwikkelen. Het is in deze tijd echt oké om als man bewust deze vermogens te ontwikkelen. Wat is mijn punt dan nog?
Lees verder

Hey man, wie kent jou echt goed?

Wie kent jou écht goed? Enkel je partner? Of eigenlijk niemand echt, en zijn je contacten niets meer dan oppervlakkig? Dat moet een confronterende realisatie zijn. En toch zijn er mannen die (on)vrijwillig deze barrière oversteken. Om uiteindelijk echt thuis te komen onder de mannen. De stappen die deze mannen ondergaan, lees je hier.
Lees verder

De man van de toekomst is stevig én liefdevol

Mannenkracht gaat over diepgang. Het duurt dan ook niet niet lang voordat er in interviews antwoorden voorbijkomen als: “deze mannen willen niet meer die dominante apenrotsman zijn maar ook geen weke krachteloze man die achter zijn vrouw aanhobbelt.” En: “veel mannen zijn bang dat ze niet goed in bed zijn, alleen zie ik maar weinig mannen die op onderzoek uitgaan hoe je een betere minnaar wordt.” Op Binformedia schrijven we sinds kort over man-zijn.
Lees verder

Mannen, we moeten anders naar vrouwen leren kijken

Ali B., Marco B., Jeroen R. - sinds de onthullingen van hun seksuele misstappen bij The Voice zijn het symbolen voor ongezond mannelijk gedrag waar we na #metoo vanaf hoopten te zijn. Blijkbaar zijn de veroordelingen in die zaken niet voldoende voor mannen om hun gedrag te verbeteren. Er is iets anders nodig. Wat is dat?
Lees verder

Je bent nooit de enige

Veel mannen lopen rond met het idee dat zij als enige gedoe hebben. Als enige worstelen met zaken als geld, gezin en geluk. Als ze naar andere mannen kijken, denken ze iemand te zien die het allemaal wél voor elkaar heeft. Maar na vele ontmoetingen met mannen, weten we wel beter. En wat is het een opluchting om erachter te komen dat je niet de enige bent. Dan kan er iets veranderen.
Lees verder

Het aantal manbeelden is ontelbaar

Het aantal manbeelden is ontelbaar en van de meeste beelden ben je je niet eens bewust. Dit was ons grootste inzicht na het geven van onze eerste online masterclass op 18 januari. En lees nu hoe een online event voor zoveel verbroedering en verbinding kan zorgen.
Lees verder
hoe ik mijn mannenkracht vond

Hoe ik (mijn) mannenkracht vond

Veel mannen hebben een beeld van hoe een man zijn is. Maar klopt dat beeld? Laurens was een man die volgens het bekende stereotype in het leven stond. Totdat alles in elkaar stortte, en een echter beeld van wat man zijn is hem duidelijk werd.
Lees verder

Wij zijn jarig! En trakteren…

Yes, we bestaan vandaag welgeteld 4 jaar. Wie had dat destijds mogen verwachten? Want het begon allemaal op een warme lentemiddag in het Vondelpark, waar Rob en Pieter naar elkaar uitspraken dat ze vaker ‘het leven wilden delen’ met een groep mannen. Wat minder bier en tieten. Wat meer diepgang. Zeg maar.
Lees verder

WAT HEB IK VAN MIJN VADER GELEERD?

Mogelijk maakt deze vraag van alles in je los. Wanneer we mannen spreken over de relatie met hun vader horen we geregeld dat hij ‘er vooral niet was’, of dat hij zelfs hét voorbeeld was hoe het als man niet moet. In deze blog gaan we hier dieper op in en delen we wat wij - wel en pijnlijk genoeg ook niet - hebben geleerd van onze vader.
Lees verder

Goed bedacht of slecht verzonnen?

Neem je alle beslissingen vanuit je hoofd of mag je gevoel soms ook meedoen? Als man heb je ongetwijfeld geleerd om vooral op je ratio te vertrouwen. Pieter loopt hierin geregeld tegen de lamp en is soms doodmoe van alles altijd maar ‘bedenken’. Lees in dit blog hoe het hem vergaat.
Lees verder

2021: JAAR VAN DE MAN

Ester Perel zei het al in in 2019, ze was wat snel. Maar in 2021 is het dan echt zo ver: Het Jaar van de Man. Omdat het tijd is. Omdat we aan zet zijn. Omdat we zoveel meer zijn dan al die standaarideeën ons maar doen geloven. Doe je mee?
Lees verder

BOEK UIT!

Op 6 januari komt ons boek uit: 'Het is tijd man'. Als je je afvroeg waar we waren afgelopen jaar, nou hier dus. Hoe kwam het boek eigenlijk tot stand? Wat kun je verwachten? En hoe kun je vandaag al een stuk lezen, gratis? Check het hier.
Lees verder

Behind the scenes op het Happinez Festival

Drie dagen banjerden we over het Happinez Festival; overal om ons heen barstte het van de vrouwen. Maar wij kwamen voor maar één ding: mannen! En ze waren er, hoe schaars ook. In deze video vertellen Rob en Jeroen hoe ze het hadden, terwijl ze pionierswerk deden.
Lees verder

Opgelet: Men Only

We verzorgden op het Happinez Festival het allereerste Men Only Programman. Drie dagen lang twee keer per dag met een groep mannen de diepte in. Wat is de ManCode? Waarom hou je je eraan? Welke prijs betaal je ervoor? Mannen ervaarde dat ze niet de enige waren met lastige gevoelens, vragen, worstelingen. Wij genoten mee. 
Lees verder

Jongetjes en meiden opgelet

In onze taal zitten alledaagse ongelijkheden verborgen. En we vinden ze doodnormaal. Maar door ze elke dag met elkaar te bevestigen, versterken ze vastgeroeste denkpatronen. Door in te zoomen op een dagelijkse uitdrukking hoopt Jeroen je de ogen en oren te openen voor meer bewustzijn op taal.
Lees verder

Terugblik op ons Mannenfestival

In 2018 vond ons Mannenfestival Water & Vuur plaats, van 21-23 september bij Roggebotstaete in Dronten. Met 65 man hebben we een unieke, krachtige en bevrijdende ervaring beleefd. Bekijk hier een sfeerimpressie van het weekend
Lees verder

Aan de man gebracht

De hele dag worden we bestookt met sekse-gerelateerde boodschappen, of we het nou doorhebben of niet. Met het bestellen van een nieuw product, speelt het ook een rol. Veel groter dan Jeroen in eerste instantie doorhad (en dan heeft-ie toch al heel wat bewustzijnswerk gedaan). Lees met hem mee.
Lees verder

Onze eerste zweethut

Het begon allemaal met een zweethut. Met een groep mannen zo'n krachtig ritueel doen, maakt superveel los. Frustratie, angst (ja, het is echt heet!), verwarring, maar ook vreugde, plezier en broederschap. Dit is leven zoals het bedoeld is: samen, oprecht, aandachtig, liefdevol. Mitakoye Oyasin!
Lees verder

Groei doet soms jakkes veel pijn

Er is één grote kracht die ons een groot deel van de dag in zijn greep houdt: het opzoeken van comfort en genot, en het vermijden van pijn. Logisch. Mag ook. Maar als dat alles is waar we onszelf op richten, missen we een ander belangrijk aspect in ons leven: groei. En dat, beste mannen, doet soms jakkes veel pijn. Lees hier waarom Jeroen het toch graag voelt.
Lees verder

Dé 7 grootste misvattingen over Mannenwerk

Voor ons ligt het voor de hand om elkaar als mannen op te zoeken. Maar dat was niet altijd zo. En dat geldt misschien ook voor jou. Heb je er allerlei beelden over, die je afstoten. Heel begrijpelijk. In dit blog zetten we de zeven grootste misverstanden over werken met mannen op een rij. En nou maar hopen dat je ook een keer komt!
Lees verder

Sta jij centraal in jouw leven?

Heel veel mannen willen er graag voor een ander zijn. Prachtige eigenschap. Beschermen, zorgen dat er brood op de plank is, opvoeden. Maar veel van die mannen richten zich helemaal op de ander. En komen zo nooit toe aan zichzelf. Terwijl het essentieel is om te voelen wat je werkelijk te geven hebt, om er echt voor een ander te zijn. Noem het contra-intuïtief, lees toch maar even.
Lees verder

Een betere relatie met jouw vader heb je zelf in de hand

Of jullie het nou goed konden vinden, of je geen idee had wie er achter dat masker schuilging; je pa is een grote bepaler in je beelden over man-zijn. Alles wat je hem zag doen - en laten - beïnvloedt je enorm. Zeker als je zelf vader wordt. Vader-expert Patrick van Vadervisie legt uit wat je kunt doen om die relatie te helen.
Lees verder

Zonder boosheid en angst geen groei

Iedereen geniet van zijn lichte kant, en dat is maar goed ook. Tegelijkertijd is er een diepte te ontginnen in de donkere stukken die ook in ons huizen. Als die aandacht krijgen, kan er transformatie plaatsvinden, waardoor je voller en tevredener in het leven komt te staan. In dit gastblog ligt Koen van Ghyseghem een tipje van de sluier op.
Lees verder

Let’s talk about sex

Lullen kunnen we wel. De een kort en bondig, de ander met veel woorden. Als we in ons in goed gezelschap bevinden, kletsen we wat af (wat vrouwen ook denken). Maar er is één onderwerp waar we lachend en ginnegappend zo snel mogelijk omheen fietsen. Terwijl het ons zo bezig houdt. SEKS. Een paar mannen vonden dit mooi geweest en kwamen bij elkaar om het er juist wel over te hebben. Enjoy.
Lees verder
Scroll naar top