Inspiratie

Op deze plek delen we onze inzichten over man-zijn in al zijn facetten. Hoe ben je een goede vader? Hoe hou je je relatie levend? Welke boeken moet je lezen over mannen? Hoe ga je om met je vrienden? You name it, we cover it.

10 BOEKEN OVER MANNEN DIE JE GELEZEN MOET HEBBEN

We krijgen vaak de vraag waar wij het nou eigenlijk allemaal vandaan hebben, en welke boeken je daarvoor moet lezen. Nou, daar gaat-ie dan: onze literaire helden!
Lees verder
Hoe doorbreek ik patronen?

Hoe doorbreek je patronen?

HOE DOORBREEK JE OUDE PATRONEN? Na een workshop wil je je nieuwe inzichten omzetten in nieuw gedrag. Oftewel: je patronen doorbreken. Hoe doe je dat het beste? Jeroen kwam het tegen in zijn bokslessen. Hij geeft je een simpele tip, die je meteen kunt toepassen.
Lees verder
Hoe ben ik een goede vader?

Hoe ben ik een goede vader?

HOE BEN IK EEN GOEDE VADER? Door geen fouten te maken? Of door te laten zien hoe je er mee omgaat? Je kind leert het meest van jouw gedrag. Wat laat je zien?
Lees verder
Hoe bereik je broederschap?

Zijn alle manbeelden slecht?

Veel mannen lopen rond met het idee dat zij als enige gedoe hebben. Als enige worstelen met zaken als geld, gezin en geluk. Als ze naar andere mannen kijken, denken ze iemand te zien die het allemaal wél voor elkaar heeft. Maar na vele ontmoetingen met mannen, weten we wel beter. En wat is het een opluchting om erachter te komen dat je niet de enige bent. Dan kan er iets veranderen.
Lees verder

WAT HEB IK VAN MIJN VADER GELEERD?

Mogelijk maakt deze vraag van alles in je los. Wanneer we mannen spreken over de relatie met hun vader horen we geregeld dat hij ‘er vooral niet was’, of dat hij zelfs hét voorbeeld was hoe het als man niet moet. In deze blog gaan we hier dieper op in en delen we wat wij - wel en pijnlijk genoeg ook niet - hebben geleerd van onze vader.
Lees verder

Behind the scenes op het Happinez Festival

Drie dagen banjerden we over het Happinez Festival; overal om ons heen barstte het van de vrouwen. Maar wij kwamen voor maar één ding: mannen! En ze waren er, hoe schaars ook. In deze video vertellen Rob en Jeroen hoe ze het hadden, terwijl ze pionierswerk deden.
Lees verder

Opgelet: Men Only

We verzorgden op het Happinez Festival het allereerste Men Only Programman. Drie dagen lang twee keer per dag met een groep mannen de diepte in. Wat is de ManCode? Waarom hou je je eraan? Welke prijs betaal je ervoor? Mannen ervaarde dat ze niet de enige waren met lastige gevoelens, vragen, worstelingen. Wij genoten mee. 
Lees verder

Terugblik op ons Mannenfestival

In 2018 vond ons Mannenfestival Water & Vuur plaats, van 21-23 september bij Roggebotstaete in Dronten. Met 65 man hebben we een unieke, krachtige en bevrijdende ervaring beleefd. Bekijk hier een sfeerimpressie van het weekend
Lees verder

Dé 7 grootste misvattingen over Mannenwerk

Voor ons ligt het voor de hand om elkaar als mannen op te zoeken. Maar dat was niet altijd zo. En dat geldt misschien ook voor jou. Heb je er allerlei beelden over, die je afstoten. Heel begrijpelijk. In dit blog zetten we de zeven grootste misverstanden over werken met mannen op een rij. En nou maar hopen dat je ook een keer komt!
Lees verder

Een betere relatie met jouw vader heb je zelf in de hand

Of jullie het nou goed konden vinden, of je geen idee had wie er achter dat masker schuilging; je pa is een grote bepaler in je beelden over man-zijn. Alles wat je hem zag doen - en laten - beïnvloedt je enorm. Zeker als je zelf vader wordt. Vader-expert Patrick van Vadervisie legt uit wat je kunt doen om die relatie te helen.
Lees verder

Zonder boosheid en angst geen groei

Iedereen geniet van zijn lichte kant, en dat is maar goed ook. Tegelijkertijd is er een diepte te ontginnen in de donkere stukken die ook in ons huizen. Als die aandacht krijgen, kan er transformatie plaatsvinden, waardoor je voller en tevredener in het leven komt te staan. In dit gastblog ligt Koen van Ghyseghem een tipje van de sluier op.
Lees verder

Let’s talk about sex

Lullen kunnen we wel. De een kort en bondig, de ander met veel woorden. Als we in ons in goed gezelschap bevinden, kletsen we wat af (wat vrouwen ook denken). Maar er is één onderwerp waar we lachend en ginnegappend zo snel mogelijk omheen fietsen. Terwijl het ons zo bezig houdt. SEKS. Een paar mannen vonden dit mooi geweest en kwamen bij elkaar om het er juist wel over te hebben. Enjoy.
Lees verder

20 Boeken over Mannen voor Verdieping

Dé 20 boeken die je moet lezen als je wilt weten hoe mannen werken, waar ze mee te dealen hebben en wat ze nodig hebben.
Lees verder

Waarom zou ik mijn angst in de ogen kijken?

'Ha, angst, dat heb ik niet'. Een tijdje hoorde het bij het beeld van een 'echte' man. Maar die tijd ligt gelukkig achter ons. Want angst is juist een hartstikke goede raadgever, als je maar weet hoe je er mee om moet gaan. Gastschrijver Koen van Ghyseghem neemt je mee in een radicaal andere houding ten opzichte van je angst.
Lees verder

Stop met pleasen: Waarom ‘NEE’ beter is dan ‘JA’

Even recht voor zijn raap: doe je al die dingen voor je vrouw écht omdat je ze wilt doen? Heb je echt al die energie over? Of ben je -subtiel- bezig haar te pleasen? Ergens logisch, ze is superbelangrijk voor je. Maar het voelt toch niet lekker. Hoe kun je hier nou mee omgaan?
Lees verder

Er schuilt een Maxim Hartman in elke man

Veel om te doen: dan weer ben je als man te lief, dan weer te lomp. Iemand die zich daar weinig van aantrekt, is Maxim Hartman. Hij zegt gewoon op live-tv dat borsten hem maar afleiden. Maar, wacht, is er niet ook een deel in jou wat dit stiekem machtig mooi vindt? Is dit nou a-correct? Of recht-voor-zijn-raap?
Lees verder

Welk voorbeeld van man-zijn heb jij gehad?

Manbeelden ontstaan niet zomaar. Allerlei mannen in je omgeving hebben daar sterke invloed op. Natuurlijk je vader, maar ook onverwachtse anderen kunnen een diepe indruk achterlaten. Die ene buurman bijvoorbeeld. Omdat hij heel tof was, of juist omdat hij niet zo heel lekker bezig was...
Lees verder

Is het de moeder van je kinderen?

Vader worden. Of je het nou wilt of niet, voor menig man een fiks onderwerp. En als je het graag wilt, dan heb je nog altijd een partner nodig die er ook zo over denkt. Hoe vaak heb je het eigenlijk al gevoeld: 'Ja, zij is de moeder van mijn kinderen'?
Lees verder

#metoo of #idid? Voorbij dader- en slachtofferschap

#MeToo houdt ons ook bezig. Er komt veel verborgen pijn en misbruik aan het licht, en dat is goed. Het is belangrijk dat grenzen gerespecteerd worden, integriteit gewaarborgd - en dat mensen die dat niet kunnen begrensd worden. Wat helpt hier nog meer? Hoe kunnen mannen en vrouwen elkaar wel vrij blijven ontmoeten?
Lees verder
Scroll naar top