HOE DAN? VRAGEN = ACTIE

HOE DAN? VRAGEN CREËERT ACTIE
door Jeroen

Rond mijn 16e hield ik van metal, taekwondo en mijn meisje Leonie.

Maar wat ik nou met mijn leven wilde, was een groot raadsel voor me. Terwijl het einde van mijn middelbare school naderde; wat werd mijn volgende stap?

Ik vroeg mijn vader met me mee te denken, maar hij kwam niet veel verder dan de vraag waar ik dus geen antwoord op had. Ook niet toen hij hem nog een keer stelde: “Wat wíl je dan?”

Ook bleef hij stil over zijn eigen zoektocht. Ik wist dat mijn vader geen rechte lijn naar succes had bewandeld, en het zou me zeker helpen om daar wat over te horen. Maar over zijn worstelingen in het leven had hij nog nooit iets gedeeld, ook nu niet. (Later begreep ik dat hij dacht dat hij me daarmee zou belasten; een misverstand).

Dan maar naar de schooldecaan om over de toekomst te praten. Hij kwam met een dik boek vol ‘beroepen’. Of ik daar even uit wilde kiezen. Dus bladerde ik door honderden mogelijkheden, maar er stond nergens iets over vechtsport, metal of meisjes. Dat was duidelijk geen ingang voor een blakende toekomst!

Volgende stap: de beroepentest. Ook geen doorslaand succes. Ik heb onthouden dat ik als advies ’verpleegkundige’ of ‘geheim agent’ kreeg – maar ik hou er rekening mee dat mijn fantasie er probeerde nog een draai aan te geven.

Ik was dus nog geen stap verder.

Ik dacht: hulp vragen, dat heeft geen zin.

En ik voelde me dom.

Terwijl het stellen van een vraag juist een waanzinnige opening kan geven. Als er maar oprechte interesse is. De mooiste wetenschappelijke, filosofische en spirituele ontdekkingen komen voort uit een vraag. Hoe werkt het heelal? Wat is leven? Wie ben ik?

Maar ook praktischer: hoe word ik gelukkig? Hoe word ik rijk? Hoe kom ik aan een leuke vrouw? Veel van je handelingen beginnen met een vraag, of je die nou bewust stelt of niet.

Dan kom je in actie. Dan gaat je creatieve geest aan de slag. Dan zoek je contact met anderen om te leren hoe zij het hebben gedaan. Net zolang tot je iets vindt wat voor jou werkt.

Maar als man is het soms een hele tocht om eerlijk te zijn over je vragen. Stel je ze wel aan Google, maar niet aan je vrienden. Of aan je mentor. (Of heb je geen mentor).

Want een van de hardnekkige beelden is dat we het als man allemaal zelf moeten weten. Dat vragen zwak is.

Dus heb ik een eenvoudige challenge voor je.

Als je nou iedere vraag mag stellen die jou diep van binnen bezighoudt, welke is dat dan?

Die ene vraag, die jij de hele dag in je hoofd hoort, maar die je niemand stelt (want je bent een man) …

Stuur die mij eens op.

Dan behandel ik die in ons eerste seizoen van de Mannenkracht Podcast.

Yep, it’s coming. Tien afleveringen rondom jouw vragen.

Ik vertel mijn persoonlijke ervaringen, zowel succes als falen.

En ik deel wat ik erover geleerd heb.

Dan kun jij eruit halen wat voor jou werkt.

Stuur me dus je vraag.

Hug,

Jeroen

PS: Het is toch nog goed gekomen met me 😉 Mijn grote liefde voor martial arts loopt nog steeds als een rode draad door mijn leven. Komende Voluit gaan we dan ook weer liefdevol de ring in met elkaar. En ook op ons Festival gaan we de mat op. Komt dat zien. En meedoen!

VOLUIT - MANNENWEEKEND

Dring diep door tot je mannelijke kern.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven
0 Shares
Share
Share
Tweet