Mannenkracht
Giel Beelen

Giel Beelen

DJ en oprichter kukuru.nl

"Jarenlang heb ik op ballet gezeten, maar in plaats van danser werd ik uiteindelijk het mannetje van de radio. Een paar keer kwam ik huilend op televisie. En vaak voelde ik dan de behoefte om mijn excuus te maken. Ik ben regelmatig in de sportschool te vinden, maar ik mediteer ook dagelijks. Door dit boek weet ik nu dat het gelukkig allemaal oké is."

in de media

Waar het tijd voor is?

We zijn op een missie. Om alle mannen in Nederland te leren hoe ze in vrijheid én verbinding kunnen leven. Hun ding doen, en onderdeel zijn van een groep die van ze houdt en waar zij van houden. Stevig en liefdevol. Dat ziet er zo uit:

vimeo-video-thumbnail

Het is tijd man!

Om jezelf de vraag te stellen ‘Wat voor man wil ik zijn?’

Als vrouw word je geboren, maar een man moet je worden. Dit is een uitspraak die de bekende (relatie)therapeut en spreker Esther Perel deed in De Wereld Draait Door. Dat man-worden heeft menig man jarenlang geprobeerd door zichzelf langs een meetlat te leggen die gebaseerd is op een destructief man-beeld. Een echte man huilt niet, is nooit onzeker en streeft enkel en alleen naar zakelijk succes. Mannen laten geen emoties zien, drinken bier en beklimmen de ladder ten koste van een ander. Dit manbeeld zorgt er bij veel mannen voor dat ze moeten voldoen aan torenhoge verwachtingen, in the end altijd tekortschieten of zelfs doodongelukkig zijn. Wij vonden het tijd voor een nieuw perspectief, een frisse blik en een radicaal andere aanpak.

In ‘Het is tijd man’ laten we zien hoe dit destructieve manbeeld door de jaren heen is ontstaan, hoe het de man in zijn greep heeft én – last but not least – hoe je er vrijer van kunt worden door jezelf de vraag te stellen ‘Wat voor man wil ik zijn?’. Dit doen we door je op zowel een ludieke als diepgaande manier mee te nemen langs de grootste spanningsvelden in het leven van de man. Zet jij je carrière op één of kies je voor je kinderen? Liever klaarkomen of knuffelen? Om hulp vragen of alles (lekker) zelf blijven doen? Je eigen weg gaan of je schikken naar de wens van je partner? Dit alles om vanaf nu keuzes te maken vanuit jouw antwoord op de vraag ‘Wat voor man wil ik zijn?’.

Nieuwgierig geworden?

Dit is HET IS TIJD MAN:

 • Ontdek waar jouw overtuigingen en ideeën over hoe jij je als man moet gedragen vandaan komen.

 • Zie in wat voor jou echt belangrijk is in je leven.

 • Via 14 spanningsvelden die het leven als man tot een uitdaging maken...

 • ...En hoe jij jouw weg kunt vinden binnen elk spanningsveld; van klaarkomen tot knuffelen, het vaderschap en de uitdaging om je eigen ‘plekkie’ te behouden wanneer je samenwoont.

 • Dat hulp vragen als man écht wel oke is.

 • En jouw eigen antwoord te vinden op de vraag ‘Wat voor man wil ik zijn?’

 • Om tot slot vrijer te komen van alle verwachtingen en beelden die jij hebt over (jouw) man-zijn.

WAT LEZERS ZEGGEN:

vimeo-video-thumbnail

Opgedragen door Jeroen aan:

Eldra Jackson III

Vegas' in de documentaire 'The Work'. Mijn inspiratie toen ik bij hem een training volgde in San Francisco. Achter tralies vond hij zijn liefde voor zichzelf terug. Trok  zichzelf uit zo’n donker moeras omhoog dat ik alleen maar kan buigen. Wat voor man wil jij zijn?

Eloi Youssef

Ex-zanger van Kensington

"Op een mooie, liefdevolle manier wordt je een spiegel voorgehouden waarvan je zou willen dat het eerder was gebeurd."

kekmama

Kek Mama

Nummer #1 glossy voor moeders

"Vernieuwend en baanbrekend boek, óók voor vrouwen."

Nathan Vos

Auteur Man o Man

"Mooi hoe jullie de lichtheid vasthouden terwijl het me aan het eind toch ontroert."

de auteurs

De Auteurs:

Jeroen Biegstraaten, Rob van Drunen en Pieter Schop

De auteurs Jeroen, Rob en Pieter bouwen samen Mannenkracht, een beweging van en voor mannen die vanuit hun kracht leven. Die niet langer genoegen nemen met het standaard flutverhaal over de meedogenloze, gevoelloze, moeiteloze überman, maar die zelf willen bepalen wat man-zijn voor hen betekent. Vrij van de ideeën, verwachtingen en regels over hoe je als man zou moeten zijn. In vrijheid én verbinding. Door middel van trainingen, programma’s en coaching leren Jeroen, Rob en Pieter mannen de regie over hun leven in eigen hand te nemen.

Meedoen?

Jouw reis als man

HET IS TIJD MAN is opgebouwd uit 3 delen:

 • 1. Welcome to the jungle

  We leggen haarfijn uit hoe het komt dat eeuwenoude manbeelden invloed op je hebben, waarom je leeft naar verwachtingen en waarom het zo ontzettend lastig kan zijn om de regie te nemen over je eigen leven.

 • 2. Into the wild

  We nemen je mee in de jungle van een mannenleven. Langs en door de spanningsvelden waar menig man tegenaan loopt. Je zult ontdekken dat je niet de enige bent die weleens verlangt naar een ander, in de clinch ligt met zijn vader, onzeker is over zijn lichaam en soms gewoon behoefte heeft aan tijd en ruimte voor zichzelf.

 • 3. Out in the open

  Je gaat kraakhelder kijken naar wat je nog dient en waar je vanaf wilt. We stoken het vuur flink op en nodigen je uit om keuzes te gaan maken en concrete stappen te zetten. Op weg naar de man die je wilt zijn.

Media aanvragen

Marita Dibrani
md@gottmer.nl

Mannenkracht Nieuwsbrief

We sturen een keer per 2 of 3 weken een mail. Ontvang informatie over -nieuwe- programma's en inspiratie voor een gezond en gelukkig mannenleven. We beloven je niet te spammen.

!
!
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Winkelwagen
Scroll naar boven