Zweethut ceremonie

Een zweethut ceremonie is een dag die uitnodigt om te verbinden. Verbinden met jezelf, met de natuur, en met de elementen; vuur, water, aarde en lucht. Een dag waarin je niets moet en volledig mag ontspannen.

Wat is een zweethut?
De zweethut cermonie is een oeroud ritueel, waarvan de oorsprong ligt bij de Native Americans. Het is een ceremonie om jezelf te reinigen op vier levels: mentaal, emotioneel, fysiek en spiritueel. 

Door de hele dag met natuur omringd te zijn en bezig te zijn met de elementen aarde, vuur, water en lucht, verbind je je met de kern van het leven en jouw levensstroom.

De hut staat symbool voor de baarmoeder. In het donker en in de warmte kun je loslaten, je overgeven en je laten voeden. Als je na de ceremonie weer naar buiten komt kan dit voelen als een nieuwe geboorte.

Wie begeleidt de hut?
Maurits Hofman is de begeleider van de ceremonie. Maurits begeleidt al jaren zweethutten en heeft hierin alle ervaring opgedaan met vuur, watergieten en de zweethut ceremonie in z'n geheel. Verder heeft hij verschillende opleidingen gedaan in het veld van persoonlijke ontwikkeling, waaronder systemisch werk. 
Daarnaast is hij opgeleid holistisch therapeut.

Het verloop van de dag
We beginnen de dag door te verbinden met onszelf en met elkaar. We leggen vervolgens gezamenlijk de stenen neer die mee de hut in gaan, waarbij eenieder zijn intenties mag meegeven aan de stenen.

Vervolgens gaat het vuur aan en wordt de hut opgebouwd. In de tijd waarin de stenen opwarmen geven we uitleg over de ceremonie en maken we gebedszakjes die je mee de hut in neemt. Je hebt ook heerlijk de tijd om te genieten van de natuur, stil te zijn en met je eigen vraagstukken aan de gang te gaan. Verstilling, vertraging, aanwezigheid en verdieping staan de hele dag centraal.

Afhankelijk van het aantal deelnemers zullen er één of twee ceremonies in de hut plaatsvinden. We sluiten de dag rond 18.00u à 19.00u gezamenlijk af om vervolgens lekker fris naar huis te gaan.

Een zweethut ceremonie is een dag die uitnodigt om te verbinden. Verbinden met jezelf, met de natuur, en met de elementen; vuur, water, aarde en lucht. Een dag waarin je niets moet en volledig mag ontspannen. De dag wordt begeleid door Maurits Hofman. Maurits heeft jaren ervaring met het volgen en begeleiden van zweethutten en is tevens opgeleid systemisch werker en holistisch therapeut. Lees hieronder snel meer over de zweethutdag. 

Praktische zaken op een rijtje

  • Waar: Reijgershof - Provicialeweg 30, Amsterdam / klik hier voor de route

  • Kosten: €70 euro per persoon, of €60 als je met z'n tweeën komt (dus €10 korting per persoon bij een duo ticket). 

  • Waarom: Omdat het een heerlijke, verrijkende en bijzondere ervaring is. Waarbij je jezelf een dag vol bezinning, rust, ruimte en inzicht cadeau geeft.

Wanneer is de volgende zweethut?

De datum van de volgende zweethut is nog niet bekend. Laat je gegevens hieronder achter, dan brengen we je op de hoogte zodra deze bekend is.