WAAROM ‘NEE’ BETER IS DAN ‘JA’

‘Ze wil dat jij je eigen pad gaat. Je hart volgt’. Dat waren de woorden die ik tijdens een diepgaand gesprek met een goede vriend uitsprak. Woorden die komen vanuit mijn diepste kern. Omdat ik erin geloof dat een man die zijn hart volgt alleen maar winnaars kent. Omdat ik weet dat een vrouw niets liever wilt dan een man die vanuit integriteit trouw is aan zichzelf. Ook al vindt zij dat in het moment niet altijd even makkelijk.

Mijn gedachten nemen me terug naar een gesprek met mijn geliefde. ‘Ik wil niet dat je bij me blijft, wanneer je dat zelf diep van binnen niet meer wilt. Dat is het ergste wat je me kunt aandoen, blijven terwijl je weg wilt.’ Ik kan de rilling nog in mijn lichaam voelen wanneer ik terug beweeg naar dit moment. Het moment waarop ze me uitnodigde om trouw te zijn aan mezelf, ook al resulteert dat in een breuk in onze relatie.

Tijdens dit gesprek ging het over onze relatie in zijn algemeenheid. Wel of niet met een vrouw willen zijn. Het is een onderzoek waar we met enig bewustzijn wel mee kunnen verbinden. De nuance van trouw zijn aan jezelf zit echter in de kleine momenten des levens. Het moment waarop je vrouw je uitnodigt om mee te gaan naar een feestje. De uitnodiging die ze je geeft om mee te gaan op wereldreis. Het verlangen wat ze uitspreekt om samen in bad te gaan, een film te kijken, samen te eten, naar het bos te gaan of te gaan shoppen.

Ik kan de mannen niet op één hand tellen die ‘ja’ zeggen tegen elke uitnodiging van hun partner, terwijl ze diep van binnen een ‘nee’ voelen. En ik zou liegen wanneer ik zou zeggen dat ik deze ‘ja’ zelf niet vaak heb gegeven, terwijl mijn authentieke ik een (heldere) nee voelde. Sterker nog, het gebeurt nog steeds. En dat is niet erg. Wat zorgt ervoor dat wij mannen ‘ja’ zeggen terwijl we ‘nee’ voelen? Dat is de grote vraag.

Waar het om gaat is vanuit welke intentie de ‘ja’ komt. Hier komt het onderwerp verlatingsangst om de hoek kijken. Want hoe vaak heb ik ‘ja’ gezegd tegen mijn (voormalige) partner vanuit een angst. Een angst om haar liefde en goedkeuring niet meer te ontvangen. De angst om alleen achter te blijven. De angst om in totale eenzaamheid en isolatie terecht te komen. En de grootste van allemaal; de angst om geen liefde meer te ontvangen. Ik zou er een boek over kunnen schrijven.

Nee zeggen vraagt moed en lef. Nee zeggen vraagt je om te blijven staan. Nee zeggen vraagt je om je ballen te blijven voelen. En je hart. Om trouw te zijn aan jezelf.

Nog steeds ervaar ik de angsten. De angst dat mijn lief een ander ontmoet wanneer ik twee maanden alleen heb te reizen. De angst dat ik als man niet goed of leuk genoeg ben wanneer ik een aantal dagen geen contact opneem. De angst wanneer ik voel en uitspreek dat ik voorlopig alleen en niet samen wil wonen. Zij overigens ook niet.

Man, voel je diepste waarheid en intuïtie. Breng tijd alleen door. Ontdek jouw pad. Wees trouw aan jezelf. Doe dit voor zowel jezelf als voor je partner. Luister naar je vrouw. Naar haar wijsheid. Vertrouw je eigen wijsheid en neem je eigen beslissing. Vanuit je hart. Wanneer please gedrag het wint van jouw diepste waarheid, dan zal je gebrek aan echtheid en betrouwbaarheid voelbaar zijn.

MANNENKRACHT

VOLUIT - MANNENWEEKEND

STOP MET HET ALLEEN DOEN.
STAP IN DE BROEDERSCHAP.
KOM NAAR VOLUIT.

🔥 ONTSTEEK HET VUUR ❤️‍🔥

Elke week een inspirerende mail - Hoor als eerste over nieuwe programma's - Ontvang korting op tickets.

!
!
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll naar boven
0 Shares
Share
Share
Tweet