DE VADERHUT

Voor de vader die je wilt zijn - zweethut in de Lakota-traditie

HEY MAN,

Er zijn geen rituelen meer rondom vader worden. Je vogelt het maar lekker uit. En voor veel van ons gaat dat ook best goed. Maar je vaderschap kan ook bekrachtigd worden met een ritueel, uit een traditie die wel veel waarde hecht aan initiaties: de Native American Lakota.

Een van hun 7 heilige rituelen is 'Inipi', oftewel de Zweethut. Een reinigingsritueel op mentaal, fysiek, emotioneel en spiritueel niveau. De hut brengt altijd wat je nodig hebt - en dat is vaak iets anders dan we denken.

In deze speciale zweethut gaan we ons verbinden met 'vaderschap'. Iedere man is een vader. Je kunt vader zijn van je kinderen, maar ook van je bedrijf, of van je artistieke creaties. Eigenlijk van alles wat er door jou geboren wordt.

 • De zweethut is een oeroud ritueel wat al duizenden jaren van generatie op generatie wordt overgedragen.

  Lakota

EEN HUT VAN DANKBAARHEID

Deze hut is in de Lakota-traditie. Die is niet beter of slechter dan andere tradities. Het kenmerkt zich door een sterk besef van dankbaarheid voor alles in het bestaan. Dat alles wat we doen 'wakan' is: heilig. En als we ons daar bewust van zijn, krijgen we een rechtstreekse band met God, de schepper, de bron, Tankashila, Wakan-Tanka. De Oer-Vader.

 • Het is een gebed voor alle onze relaties in het Universum.

  Lakota

DE VADERHUT IS VOOR MANNEN DIE:

 • op het punt staan om vader te worden
 • die een onaf gevoel hebben over hun vaderschap
 • een goede vader willen zijn
 • die tegen hun wil nooit vader zijn geworden
 • zich afvragen of ze kinderen willen
 • die zich vader voelen van andermans kids
 • die hun eigen vader willen eren

PRAKTISCH:

 • Inipi: opnieuw geboren worden via de baarmoeder van Grootmoeder Aarde.

  Lakota

De Vaderhut wordt begeleid door

JE GIDSEN TIJDENS Dit RITUEEL

Maurits Hofman in lineup Mannenkracht Festival 2023

Hofman

MAURITS

Begeleidt al meer dan 15 jaar zweethutten, voornamelijk in de Lakota-traditie. 

"De Hut is mijn Thuis."

Er is geen sterker medicijn dan de Sweat Lodge. Het donker, de hitte, de gebeden en het zingen met elkaar zorgt ervoor dat je ten diepste bij jezelf komt. Verbonden bent met de zielen om je heen. En soms zelfs dat je de kern van het leven aanraakt, het grote mysterie.

De Inipi is voor mij thuiskomen in al wat is, verbonden met alles wat is.

Mitakuye Oyasin🔥🪨✨

Jeroen Biegstraaten in lineup Mannenkracht Festival 2023

Biegstraaten

JEROEN

Woont al meer dan 10 jaar Zweethutten bij, voornamelijk in de Lakota-traditie.

"Het Vuur brengt me tot Leven."

Toen ik zelf vader werd, had ik behoefte om andere mannen te horen. Mijn eigen vader was al overleden, dus daar kon ik niet heen. Ik deed een oproep, en twee avonden zaten we in een cirkel, met een talking stick. Ik leerde veel van die mannen. Het was een vorm van initiatie in mijn vaderschap.

Door het organiseren van deze Vaderhut wil ik Vaderschap graag nog wat steviger bekrachtigen. Door samen te zweten, te zingen en te bidden.

Voor onszelf als de vaders die we (niet) zijn geworden, en voor de vaders die we hebben gehad. Of ze nou waren hoe we ze wilden, of niet.

Inipi gaat voor mij over het leven doorgeven, zoals de generaties voor ons dit ritueel hebben doorgegeven. Ik leef in de lijn van mijn vaders vaders, en mijn zoons kinderen (if any). Ik ben een schakel in een groot mysterie, en dat stemt me gezond nederig. Ik mag precies zo groot en klein zijn als ik ben – ook als vader.

 • Het is het lied van Grootmoeder dat ons reinigt en heelt op alle lagen.

  Lakota

BOEK HIER JE PLEK IN DE VADERHUT

De Vaderhut

€149 incl. BTW

 • Datum: 23 juni

Veelgestelde vragen

Als je je geroepen voelt, kom dan. Je hoeft geen ervaring te hebben. We begeleiden je, zodat jij een goede hut hebt.

Zoals iedereen, doe jij wat jij wilt en kunt, in jouw tempo, met jouw lijf. Als je last van je hart hebt, is het beter om de hut voor nu over te slaan. Als je andere blessures hebt, of andere zorgen, neem dan contact met ons op.

In dit eeuwenoude ritueel reinig je op vier niveaus: fysiek, emotioneel, mentaal & spiritueel. De Hut brengt je precies wat je nodig hebt - en dat is vaak iets anders dan je denkt. We begeleiden je in je intentie en je ademhaling, zodat je een goeie hut zult hebben.

Als je je inschrijft, krijg je vanzelf alle info. Denk aan handdoeken, passende kleding, en een waterfles. Meer info via de mail vooraf.

🔥 Ontsteek je vuur ❤️‍🔥

Elke week een inspirerende mail - Hoor als eerste over nieuwe programma's - Ontvang korting op tickets.

!
!
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Winkelwagen
Scroll naar boven