'THE WORK'

Hoe zet jij jezelf gevangen? 2-daagse training met Eldra en James uit 'The Work'

HEY MAN,

Hoe hou jij jezelf gevangen – en hoe kun je jezelf van je innerlijke muren bevrijden?
Hoe kun je mannen helpen zichzelf te bevrijden die -letterlijk- gevangen zitten?

Deze zomer komt er een unieke kans om je live te laten begeleiden door twee mannen uit de prijswinnende documentaire ‘The Work’: Eldra ‘Vegas’ Jackson en James McLeary. Gewoon, in Zelhem, in Nederland.

Centraal in deze training staat de vraag: ‘Hoe begeleid je mannenwerk voor mannen die in de gevangenis zitten?’ Want dat is waar het allemaal toe zal leiden: een uniek project, met de allereerste ‘Work’ mannengroep in een Nederlandse gevangenis. We zoeken mensen die zichzelf bloot willen geven, met het oog op een plek in het facilitatorsteam voor dit project. Spreekt dit je aan?

 • None of us are free, if one of us is chained."

  Solomon Burke

WAT GAAN WE DOEN?

Vanaf komende september start Inside Circle Nederland met mannencirkels met gevangenen in de Penitentiaire Inrichting in Zaanstad. Geïnspireerd op de documentaire ‘The Work’ en naar het voorbeeld en onder begeleiding van Inside Circle USA starten we een allereerste groep op Nederlandse bodem.

Ter voorbereiding hierop komen twee initiatiefnemers van Inside Circle USA naar Nederland om hun kennis en ervaring te delen. Ze delen hun rijke ervaring die ze in de afgelopen 25 jaar hebben opgedaan met het begeleiden van groepen in verschillende gevangenissen in Amerika. Ze faciliteren vervolgens een proces waarin je zelf de kracht ervan ervaart, zodat je het kunt doorgeven. In deze training zal ook gekeken worden wie de juiste mens op de juiste plek is, oftewel: wie gaat er ook echt de gevangenis mee in?

Tegelijkertijd is je bereidheid de inrichting in te gaan geen vereiste om aan deze training mee te doen. Wel je hart op een warme plek; voor je eigen manieren om jezelf gevangen te zetten, en voor anderen die zichzelf gevangen hebben gezet. Laat je leiden door je interesse in dit proces - en wees welkom.

 • Not all prisons have walls."

  Eldra 'Vegas' Jackson

WIL JIJ DIT WERK ERVAREN?

Ben jij bereid om te onderzoeken hoe jij jezelf in jouw leven gevangen hebt gezet? Wil jij vervolgens ontdekken wat jouw diepere drijfveren zijn om dit werk te doen? 

Schrijf je dan in voor deze training die gegeven wordt door Eldra Jackson en James McLeary, twee doorgewinterde trainers van Inside Circle, bekend van hun bijdrage aan de prijswinnende documentaire 'The Work'. Eldra zat zelf gevangen in Folsom Prison, en heeft een krachtige reis gemaakt van gedetineerde tot facilitator en uitvoerend directeur van Inside Circle. James is zeer betrokken bij de mannen die in New Folsom gevangen zitten, je ziet hem aan het begin van de documentaire de groep krachtig openen.

VOOR WIE HET IS HET?

De training is toegankelijk voor mannen en vrouwen uit heel Europa die de roep voelen om van deze twee meesters te leren. Om hun eigen schaduw onder ogen te komen. En die de intentie hebben een bijdrage te leveren aan dit project. Hoewel dit een mannenplatform is, mag je de boodschap ook delen met alle andere medemensen. De trainingsgroep zal dan ook gemengd zijn. De groep die de inrichting ingaat zal in eerste instantie alleen uit mannen bestaan. In een later stadium komt er wellicht een roep om de groep te openen voor anderen. 

PRAKTISCH

 • Training 1: di 27-8 t/m do 29-8
 • Training 2: vr 30-8 t/m zo 1-9 
 • Locatie: The Place to Be, Zelhem
 • Bijdrage: €325,- incl btw / all-in
 • Er is per training plek voor 25 mensen
 • De training is in het Engels
 • Begintijd: 17:00 / Eindtijd: 16:00

DOOR WIE HET IS HET?

 • What keeps you from being your best self? What keeps you from being your most authentic self? What stands in your way? And for me, it was always me."

  Eldra Jackson

Unieke kans in Nederland

Leer van deze meesters uit 'The work'

The Work

Jackson

Eldra

A writer and sought after public speaker on the topics of personal development, effective “rehabilitation” and turning around toxic masculinity, Eldra brings clarity of purpose, mission focus, and inspiration to his role at Inside Circle. He was an inmate at New Folsom Prison when he found Inside Circle and began the inner personal journey that eventually led to his release in 2014 and his current leadership role. A living example of successful rehabilitation and re-entry, Eldra has dedicated his free time on the outside to serving youth, and acting as a facilitator, trainer, and mentor. 

Volg de Inside Circle Podcast

The Work

McLeary

JAMES

James is a deeply experienced wisdom holder and expert facilitator whose leadership has been a critical force driving the growth and success of programs at both Folsom State Prison and San Quentin State Prison. He is the executive producer of the documentary, THE WORK, detailing Inside Circle’s program in Folsom Prison. He brings deep expertise in group process work and its application in varied settings. As a member of the Elder Council, James guides our vision for incarcerated and released men.

More on Inside Circle

 • This work that we’re talking about doing is peoples work. It is not work for people of different colours, it is not work for males or females, it’s people work."

  Eldra Jackson

HAAL HIER JE TICKET

Inside Circle Training I

€325 incl. BTW

 • TRAINING 1
 • di 27-8 t/m do 29-8
 • 25 plekken
 • Gemengde groep
 • Engelstalig
 • Incl. eten en (eenvoudig) overnachten
 • Begintijd 17:00 / Eindtijd 16:00

Inside Circle Training II

€325 incl. BTW

 • TRAINING 2
 • vr 30-8 t/m zo 1-9
 • 25 plekken
 • Gemengde groep
 • Engelstalig
 • Incl. eten en (eenvoudig) overnachten
 • Begintijd 17:00 / Eindtijd 16:00

Veelgestelde vragen

De training staat open voor iedereen die zich geroepen voelt. Een gewenst resultaat voor Inside Circle NL is een toegewijde groep mannen die in de penitentiaire inrichting in Zaanstad een mannencirkel willen faciliteren. Maar het is geen voorwaarde om mee te doen.

Dat is helemaal ok. Je bent welkom precies zoals je nu bent. Als je de roep voelt, dan moet het zo zijn. Hoe het allemaal werkt, wordt je wel duidelijk. Het belangrijkste ligt besloten in je hart.

Je krijgt twee dagen zeer ervaringsgerichte training door Eldra en James. Je zult veel in proces zijn met de groep, waarin steeds de uitnodiging is om jezelf, je drijfveren en je schaduwen te onderzoeken. Tussendoor zijn we samen op een prachtige locatie en is er eenvoudig eten.

Neem mee wat voor zo'n tweedaagse fijn voor je is. Denk aan genoeg kleren, pen en papier, een waterflesje. En eventueel slaapspullen, lees hieronder.

Daar zijn verschillende opties voor. De meest eenvoudige is op een matras in de grote zaal. Daarvoor neem je een slaapzak mee. Je kunt ook je eigen tent pitchen. Of tegen een kleine meerprijs een bedje in een Bell-tent boeken. Je kunt ook een bed op een kamer boeken. Daar zijn ook kosten aan verbonden.

We hebben hiervoor een beurs opgericht. Neem contact op, dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Klopt, als je een ticket boekt, kom je langs Hipsy. Omdat het een gezamenlijk initiatief is, maken we gebruik van dit platform. Zo trekken we samen op en hebben we een helder overzicht van de gegevens.

Neem dan even contact op.

ELDRA OP TED-X

VOLG DE INSIDE CIRCLE PODCAST:

Mannenkracht Nieuwsbrief

We sturen een keer per 2 of 3 weken een mail. Ontvang informatie over -nieuwe- programma's en inspiratie voor een gezond en gelukkig mannenleven. We beloven je niet te spammen.

!
!
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Winkelwagen
Scroll naar boven