Over ons 

 

Mannenkracht is een beweging van en voor mannen, opgericht door Pieter Schop en Rob van Drunen. Enerzijds vanuit onze eigen behoefte, omdat wij mannen nodig hebben op ons pad van zelfrealisatie en groei. Anderzijds om andere mannen te begeleiden om de man te worden die zij willen zijn.

 
Mannencirkel Play Pieter.jpg

Pieter Schop

Mede-oprichter
Trainer, Ademcoach & Mindfulness trainer

Pieter is een meester in zijn met alles wat er is. Hij gaat voorbij aan de schaamte en houdt niets achter van zijn gedachten en gevoelens. Hiermee is hij een voorbeeld voor velen. Dit met zijn aanstekelijke humor en zelfspot maakt hem een heerlijke man om mee samen te zijn. Oh en hij is dol op zelf geïmproviseerde Nederlandse rap, voetbalfeitjes en een flinke knuffel.

 

IMG_9845-2.jpg

Rob van Drunen

Mede-oprichter
Trainer, Coach, Spreker & Auteur

Rob komt meestal óf heel dichtbij óf is wat op de achtergrond. Hij is scherpzinnig en doorziet jou en het groepsproces snel. Met zijn oude wijsheid, no-nonsense mentaliteit en manifestatiekracht maakt hij dingen zichtbaar. Een beetje eigenaardig ook wel, want hij heeft een zwak voor (foute) dansfilms, gaat soms naar een schoonheidsspecialist en scheidt heel secuur al zijn afval.

Ons verhaal

Tussen 2011 en 2013 waren Pieter en Rob collega's bij het management traineeship van ORMIT. Pieter als de grappige allemansvriend. Rob als de idealistische betweter.

Pieter was vooral bezig om bij ABN AMRO de blits te maken met zijn nieuwe maatpak en ging stuiterend alle festivals af. Rob maakte zich druk over het reclycen van plastic en was net terug van vrijwilligerswerk uit Kenia. In de jaren die volgden verloren we elkaar uit het oog. Intussen kwamen we allebei terecht op een intensief pad van persoonlijke ontwikkeling.

Pieter kickte af van zijn marketing & sales job, ging jongeren trainen en coachen en volgde opleidingen tot ademcoach, holistisch - en mindfulness trainer. Ondertussen startte hij zijn eigen bedrijf om mensen dichter bij hun geluk te brengen. Rob liep een flinke burn-out tegen het lijf en kampte lange tijd met chronische vermoeidheidsklachten. Hij volgde opleidingen in energetische psychotherapie, transformatieve yoga en integreerde lessen van ayahuasca tot relatietherapie en van vipassana tot neurofeedback. 

Toen onze wegen elkaar jaren later weer kruisten bleek dat ons pad op eenzelfde punt was beland. Het punt waar de man in ons wakker wilde worden en waarin we wilden ontdekken wat ‘man-zijn’ voor zowel ons als andere mannen betekent. Een ding was snel duidelijk: daarvoor hadden we andere mannen nodig. En elkaar.

Nieuwe tijden breken aan

Man zijn, wat houdt dat precies in? Dat is waar onze zoektocht begon. En het is een essentiële vraag waar de hedendaagse man steeds vaker mee worstelt. De dynamiek tussen man en vrouw is de laatste decennia in rap tempo veranderd. Seksuele gelijkheid heeft haar intrede gedaan en binnen no-time hebben we onze berenvel en speer ingeruild voor een kantoorbaan. We brengen het merendeel van onze tijd (passief) achter beeldschermen door en de verwachtingen die we (van onszelf en man-zijn) hebben nemen alsmaar toe. Dit alles terwijl we vanuit de evolutie willen sturen op onze typische ‘mannelijke’ gevoelens en kracht. Dat we in deze tijd stoeien met onze mannelijkheid mag dan ook geen verrassing zijn. 

Hoe vinden we als man de weg naar een daadkrachtig leven vol integriteit, authenticiteit en vrijheid? Om de man te zijn die we willen zijn. Zowel voor onszelf, voor onze partner en kinderen als voor de toekomst van de wereld. Dit is waarom we Mannenkracht zijn gestart. Ons doel is om samen met andere mannen te onderzoeken wie we zijn als man en mannen te begeleiden op hun pad van man-zijn. Om vanuit onze kracht te leven en te staan voor wie we werkelijk zijn. 

 

 
Wanneer je veel tijd met vrouwen doorbrengt vanwege bijvoorbeeld werk, sport activiteiten of sociale omgevingen, is het voor de ontwikkeling van je emotionele en seksuele mannelijke kern essentieel om minimaal evenveel tijd met mannen door te brengen. En alleen met mannen! 
— David Deida