Ons verhaal

Lees hier waar we in geloven,
waarom het zo belangrijk is om
tijd met alleen mannen door te brengen
- en hoe we dat vormgeven. Dit is ons verhaal.

MANNENKRACHT FESTIVAL AFTERMOVIE

Bekijk hem hier - en ervaar alsof je er bij was.

vimeo-video-thumbnail

2022: MANNENKRACHT FESTIVAL

We waren met 120 man bij elkaar! Inspirerende sprekers: Kasper van der Meulen, The Barefoot Dutchman en Eloi Youssef. Giel Beelen/Kukuru nam speciale podcasts op; hieromheen was een veld met 'the usual suspects': ijsbad, zweethut, ademwerk en vuurplek. Tel daarbij de workshops Schaduwwerk, Groei door Boksen, Financiële Intelligentie en The Way of the Warrior. Need we say more?

pijl
pijl links boven

VOLUIT!

Het voelt alsof alles de afgelopen jaren heeft geleid tot deze training, in onze bescheiden mening veruit de beste Mannentraining van Nederland. In onze VOLUIT! 3-daagse retraites gaan we écht de diepte in. Elke keer voelen we de eer en grootsheid wanneer we horen en met elkaar ervaren:

"Jullie veranderen levens"

 

Dus stop met doen alsof alles is zoals het hoort. Kies voor jezelf, kom je shit onder ogen en leef voluit. Stevig én liefdevol.

Meer weten...

pijl

KAPITEIN KOEN

Koen dook op in een van de trainingen die Jeroen gaf. Een zeldzaam herkennen van een krachtige combinatie van masculiene en feminiene energie. Nadere kennismaking maakte de klik alleen maar sterker. De ex-militair die zijn pad had verlegd naar ware vrijheid paste naadloos in onze trainersstaf - je ontmoet hem in het Voluit weekend. En hoe.

2021: MEET GIEL BEELEN

Giel Beelen leerden ons kennen tijdens de MenOnly workshop op het Happinez Festival. Daar was hij zo van onder de indruk dat we contact hielden. Waarna wij hem vroegen om het voorwoord van ons boek te schrijven. Zo geschiedde en waren wij te gast bij Kukuru. Een openhartig gesprek dat werkelijk alle hoeken van ons man-zijn raakt, waar we tot op de dag van vandaag toffe reacties op krijgen. "Dit is DE Kukuru aflevering waarvan ik elk moment met vreugde en aandacht heb zitten luisteren. Boek is zonder 2 keer na te denken besteld. Bedankt voor de podcast gasten!" 

AAN TAFEL BIJ KUKURU

Bekijk hieronder het gesprek met beeld of luister 'm hier op Spotify 

youtube-video-thumbnail
pijl rechts boven
pijl
pijl links boven

2020: DERDE KAPITEIN AAN BOORD

De geboorte van het boek is tevens de definitieve intrede van Jeroen binnen Mannenkracht. Met drie musketiers (lees; drie kapiteins) zetten we de reis voort. We nodigen mannen uit om beklemmende beelden over man-zijn los te laten en te gaan leven vanuit de vraag ‘Wat voor man wil ik zijn?’ Vrij van verwachtingen, ideeën en regels over hoe je als man zou moeten zijn. Om vervolgens de partner, vader, broer, vriend en collega te worden die je werkelijk wilt zijn. En dat doen we samen – met mannen onder elkaar.

pijl
pijl links boven

EEN FRISSE BLIK OP MAN ZIJN

Zo werd het artikel in Happinez in één zin omschreven door een acquirerend redacteur van Altamira. We werden uitgenodigd om met elkaar om tafel te gaan in een café in Haarlem. Met de vraag of we vanuit die frisse blik op man-zijn een boek wilden schrijven. We deelden onze ideeën en enkele weken knalde de kurk door Gottmer’s hoofdkwartier. Naast Deepak Chopra, Kahlil Gibran en David Deida staat nu ook Mannenkracht op hun boekenplank.

WAT VOOR MAN WIL JIJ ZIJN?

Ondertussen had Jeroen op aanraden van zijn mentor de documentaire ‘The Work’ gekeken. Hierin gaan gevangenen in New Folsom Prison in Californië samen met ‘gewone’ burgers een confronterend groepsproces aan. De tranen stroomden over Jeroens wangen van de radicale betrokkenheid tussen die mannen. ‘Daar moet ik heen!’ voelde hij meteen. En zo geschiedde. Een half jaar later sprak hij twee van de mannen, Eldra Jackson en Rick Meisner, inmiddels vrij, voorafgaande aan een training in San Francisco. Ze waren net zo real als in de docu. Ze gaven Jeroen dé kernvraag mee waar we nu in Mannenkracht mee werken: ‘Wat voor man wil jij zijn?’ Het was immers die vraag die een einde maakte aan het geweld en de segregatie en de deur openden voor al die vastzittende mannen die hun leven terug willen.

pijl
pijl
pijl rechts boven

MEN ONLY = MEN HAPPY

Krijg een persoonlijk inkijkje bij onze workshops #alleenvoormannen

 

vimeo-video-thumbnail
pijl
pijl links boven

2019: HAPPINEZ FESTIVAL

Het kwetsbare en krachtige geluid van Rob werd ook opgemerkt door Eveline, de hoofdredacteur van de Happinez. Ze hadden een klik, hij verscheen met een groot interview in het magazine en werd gevraagd om in 2019 het eerste ‘Men-Only’ programma in de geschiedenis van het Happinez Festival te hosten. De scheve gezichten van vrouwen die niet naar binnen mochten namen we voor lief. We trokken Jeroen, trainer in hart en nieren, weer bij zijn haren en stonden samen zes keer op het podium. Hoewel we steeds slechts 45 minuten hadden gingen we de diepte in. Ook deze mijlpaal legden we vast op beeld.

Zarayda Groenhart

ZARAYDA GROENHART

Ondernemer

"Er zijn zoveel mensen die jouw stem en boodschap nodig hebben. You are a Star! We gaan nog veel van jou horen!!"

marleen

MARLEEN TOXOPEUS

Ondernemerstrainer

"Jij staat in de top-3 van beste sprekers die ik afgelopen jaar heb gezien. Niet alleen omdat de inhoud me raakte, ook om hoe je het vertelt. Ik gun veel mensen naar jouw verhaal en jou als spreker te mogen luisteren."

Lindemarie Jongste

LINDEMARIE JONGSTE

Coach

"Rob is een man naar mijn hart. Wat hij vertelde over de opgelegde geslotenheid van mannen en hoe zij daardoor in de knel komen ergens in hun leven vond ik treffend en herkenbaar. Ik ben fan van Rob."

Janneke de Kler

JANNEKE DE KLER

Lefcoach

"Zodra ik Rob op het podium zag, wist ik dat ik hem wilde hebben op mijn eigen theaterevent. Iedereen in de zaal hangt aan Rob's lippen. Hij maakt een impact die ver voorbij zijn minuten op het podium gaan."

pijl
pijl rechts boven

WAT IS EEN MANNENCIRKEL - EN WAAROM?

Bekijk hier een kort fragment uit deze keynote in het theater

vimeo-video-thumbnail
pijl
pijl links boven

BLOEDJE EERLIJK TUSSEN 90 VROUWEN

En van 70 mannen op een festival gaan we naar ruim 70 vrouwen – én Rob – op een ondernemersevent van Zarayda Groenhart. Daar gebeurde iets bijzonders. "Rob zag de kans en kwam op het podium. Daar deelde hij openhartig de missie die hij had. Maar ook zijn onzekerheid. Hij was eerlijk. Kwetsbaar. En daardoor heel erg krachtig." Aldus Zarayda. Zijn verhaal bracht een hoop in beweging. Zo werd hij onder andere uitgenodigd om te spreken in een theatershow over de Liefde voor een zaal vol vrouwen. Maar dat niet alleen..

WAT GEBEURT DAAR DAN?

Bekijk hier onze aftermovie van het allereerste Mannenfestival Water & Vuur en proef de sfeer van 70 mannen onder elkaar.

 

vimeo-video-thumbnail

2018: MANNENFESTIVAL 'W&V'

We wilden groter – en meer. Pieter droomde er al zijn hele leven van om een festival te organiseren. En zo geschiedde. We brachten zeventig mannen bij elkaar, op een plek zonder stromend water, en gingen vijf dagen ‘back to basic’. Ons eerste Mannenkracht Festival was een feit: 'WATER & VUUR'. We zochten een stevige, maar ook gevoelige man om dit hele riedeltje aan elkaar te brijen. Pieter kon maar aan één iemand denken. Jeroen Biegstraaten, de tantra trainer en taekwondo meester bij wie hij ooit een retreat had gevolgd, gaf een volmondige ‘ja’.

pijl
pijl rechts boven
pijl
pijl links boven

IJSKOUDE KICK-OFF!

Als kick-off besloten we om als ‘echte mannen’ hartje winter een kou-training te volgen. Diep ademen, wat ingewikkelde qigong oefeningen en vervolgens het ijskoude natuurwater in. Dat was iets voor mannen, dachten wij. Toen bleek dat we tussen twaalf vrouwen de enige mannelijke deelnemers waren, was de maat vol. Binnen no-time zetten we in een yurt in hartje Amsterdam onze wekelijkse mannencirkel op. 

2016: WAAR ZIJN DE MANNEN ?!?

Vier jaar later zochten ze elkaar weer op, omdat hun pad van jarenlange persoonlijke ontwikkeling toch behoorlijk wat gelijkenissen toonden. Ze hadden precies één ontmoeting nodig om te ontdekken dat ze beiden mannen misten op dat pad. De opleidingen die ze volgden in mindfulness, yoga en lichaamsgerichte psychotherapie, waren toch vooral het domein van de vrouw. ‘Is er dan iets mis met vrouwen?’ Zeker niet! Maar het feit dat we voor de volgende stap in onze groei enkel en alleen mannen nodig hadden werd kraakhelder. Mannenkracht zag het levenslicht.

pijl
pijl rechts boven
pijl
pijl links boven

2012: MILIEUBROEDER EN PARTYANIMAL

Wat gebeurt er als je een betweterige semi-milieuactivist en een parttime party animal twee jaar samen zet in een management traineeship? Vrij weinig. Rob en Pieter waren in de tijd dat ze samen als ‘high potential’ bij ORMIT twee uitersten. De een maakte de blits met zijn strak uitgesneden maatpakken en ging alle festivals af. De ander was bezig om zijn collega’s te overtuigen om afval te scheiden.

MEer weten over onze programma's?

We kijken ernaar uit je te ontmoeten. Met alles wat je meebrengt. In je kracht en je kwetsbaarheid. Met of zonder kleerscheuren. Precies zoals je bent.

Scroll naar boven