DE MOEDERHUT

Open de poort naar het leven - zweethut in de Lakota-traditie

HEY MAN,

Er zijn geen rituelen meer rondom moeders en zonen. Je vogelt het maar lekker uit. Maar vaak betekent dit dat er geen gezond losmaken is. Of dat gaat veel te ruw. Of het gebeurt niet. En dat zorgt voor een kapotte relatie. Met de Poort van het Leven. Want dat is de relatie met je moeder. Dit kun je helen in een ritueel. Uit een traditie die wel veel waarde hecht aan initiaties: de Native  People of America.

Een van hun 7 heilige rituelen is 'Inipi', oftewel de Zweethut. Een reinigingsritueel op mentaal, fysiek, emotioneel en spiritueel niveau. De hut brengt altijd wat je nodig hebt - en dat is vaak iets anders dan we denken.

In deze speciale zweethut gaan we ons verbinden met het gegeven dat je zoon van je moeder bent. Iedere man is ook een zoon. Van je moeder, en daarmee van het leven. 

 • The sweat lodge is an ancient ritual handed down for millennia from generation to generation.

  Traditional Lakota Knowledge

EEN HUT VAN DANKBAARHEID

Deze hut is in de Lakota-traditie. Die is niet beter of slechter dan andere tradities. Het kenmerkt zich door een sterk besef van dankbaarheid voor alles in het bestaan. Dat alles wat we doen 'wakan' is: heilig. En als we ons daar bewust van zijn, krijgen we een rechtstreekse band met God, de schepper, de bron, Tankashila, Wakan-Tanka. De Oer-Vader.

 • It is a prayer for all our relationships with the Universe.

  Lakota Traditional Knowledge

DE MOEDERHUT IS VOOR MANNEN DIE:

 • zich afgesloten voelen van het leven
 • maar niet loskomen van hun moeder
 • een verstoorde band met hun moeder hebben
 • op het punt staan om zelf het leven door te geven
 • een onaf gevoel hebben over hun ouderschap
 • een goede zoon willen zijn, zonder zichzelf weg te geven
 • steeds bevestiging van hun vrouw/partner willen krijgen
 • meer van het leven willen genieten

PRAKTISCH:

 • Inipi means to be born again through the womb of Grandmother Earth.

  Lakota Wisdom

De moederhut wordt begeleid door

JE GIDSEN TIJDENS DIT RITUEEL

Maurits Hofman

Hofman

MAURITS

Begeleidt al meer dan 15 jaar zweethutten, voornamelijk in de Lakota-traditie. 

"De Hut is mijn Thuis."

Er is geen sterker medicijn dan de Sweat Lodge. Het donker, de hitte, de gebeden en het zingen met elkaar zorgt ervoor dat je ten diepste bij jezelf komt. Verbonden bent met de zielen om je heen. En soms zelfs dat je de kern van het leven aanraakt, het grote mysterie.

De Inipi is voor mij thuiskomen in al wat is, verbonden met alles wat is.

Mitakuye Oyasin🔥🪨✨

Mannencirkel

Biegstraaten

JEROEN

Woont al meer dan 10 jaar Zweethutten bij, voornamelijk in de Lakota-traditie.

"Het Vuur brengt me tot Leven."

Mijn relatie met mijn moeder heeft vele kleuren. Ik ben haar dankbaar dat ze mij en mijn broer heeft opgevoed, toen het huwelijk met mijn vader stukliep. Ik ben trots op haar dat ze voor ons opkwam en een financieel rijke, maar emotioneel armoedige situatie beëindigde. Ik ben trots op haar dat ze zichzelf vervolgens bijschoolde en zo ons gezin uit armoede hielp.

En ik ben blij dat ik me van haar heb kunnen losmaken, omdat er ook een veel te grote loyaliteit was ontstaan van mij naar haar, uit jonge angst het leven niet alleen aan te kunnen. Hierdoor stroomt het leven rechtstreeks in al haar gulheid mijn kant op. Magic die ik iedereen gun en waar ik me dienstbaar voor maak in deze Moederhut.

 • Inipi is the song of Grandmother Earth that purifies and heals us on all levels.

  Lakota Wisdom

BOEK HIER JE PLEK IN DE MOEDERHUT

De Moederhut

€149 incl. BTW

 • Datum:
 • zondag 20 oktober 2024

Veelgestelde vragen

Als je je geroepen voelt, kom dan. Je hoeft geen ervaring te hebben. We begeleiden je, zodat jij een goede hut hebt.

Zoals iedereen, doe jij wat jij wilt en kunt, in jouw tempo, met jouw lijf. Als je last van je hart hebt, is het beter om de hut voor nu over te slaan. Als je andere blessures hebt, of andere zorgen, neem dan contact met ons op.

In dit eeuwenoude ritueel reinig je op vier niveaus: fysiek, emotioneel, mentaal & spiritueel. De Hut brengt je precies wat je nodig hebt - en dat is vaak iets anders dan je denkt. We begeleiden je in je intentie en je ademhaling, zodat je een goeie hut zult hebben.

Als je je inschrijft, krijg je vanzelf alle info. Denk aan handdoeken, passende kleding, en een waterfles. Meer info via de mail vooraf.

Mannenkracht Nieuwsbrief

We sturen een keer per 2 of 3 weken een mail. Ontvang informatie over -nieuwe- programma's en inspiratie voor een gezond en gelukkig mannenleven. We beloven je niet te spammen.

!
!
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Winkelwagen
Scroll naar boven