Mannen die vanuit hun kracht (willen) leven

Doorbreek de Man Code is een 1-daagse training waarbij we onder begeleiding van Jeroen & Rob dieper in gaan op de Man Code en de consequenties ervan maar vooral gaan we aan de slag om onszelf hiervan te bevrijden. Stapje voor stapje. Daarvoor gaan we niet opzoek naar een nieuwe Man Code, maar naar de Man die JIJ wil zijn.

Wat is de Man Code? Als mannen groeien we op met een bepaald beeld van wat mannelijkheid is en wordt ons een bepaalde druk opgelegd over hoe wij zouden moeten zijn als man. Deze ongeschreven regels en verwachtingen worden ook wel de Man Code genoemd.

Deze Man Code vertelt ons dat ‘een echte man’..
• Emotieloos is, niet kwetsbaar, niet bang en zeker niet huilt
• Competitief is, haantje de voorste en liever dader dan slachtoffer
• Materialistisch is, houdt van dure spullen, auto’s, voetbal en bier drinken
• Zelfverzekerd, altijd alles onder controle heeft en geen problemen kent
• Dominant is, gericht is op seks en vrouwen als minder ziet dan mannen

Dit wordt ons sinds jongs af aan meegegeven door films, (sociale) media en de maatschappij. Maar vaak ook, zij het onbewust en onbedoeld, door onze ouders. Wist je bijvoorbeeld dat we onze zonen vanaf hun derde jaar minder aanraken dan onze dochters? Daar begint het.

Hoe meer je van dit beeld afwijkt, hoe meer je door de maatschappij (of ook door jezelf) wordt gekwalificeerd als minder mannelijk. Dit heeft allerlei implicaties waar we tijdens de training ook uitgebreid bij stil staan.

Voor wie?

Deze training is voor mannen die bewust willen worden van deze Man Code en de impact die het op jou heeft. Maar bovenal voor mannen die zich willen bevrijden van deze verwachtingen en zelf invulling willen geven aan de vraag wat voor man JIJ wil zijn.

Over Jeroen Biegstraaten & Rob van Drunen - workshopgevers

Jeroen Biegstraaten is Taekwondo leraar, hoofddocent bij het Centrum voor Tantra en is dol op Heavy Metal. Deze uitzonderlijke combinatie van fysieke kracht en fijngevoeligheid zegt meteen veel over de veelzijdigheid van Jeroen. Rob van Drunen is mede-oprichter van Mannenkracht, spreekt en schrijft over De Man Code, coacht ook veel mannen en moet niks hebben van Heavy Metal. Samen staan zij als partners in passion drie dagen lang op het Happinez Festival ‘The Now Age’ waar zij het MenOnly programma verzorgen. Door dagblad Trouw werd Rob gevraagd waarom alleen met mannen: lees hier het artikel.

Praktische informatie

• Datum: zaterdag 6 juli
• Tijden: 10:00 - 17:00
• Locatie: wordt later bekend gemaakt
• Kosten: € 145,- (incl. koffie/thee en snacks. Lunch dien je zelf te verzorgen)
• Early Bird: € 80,- (sluit 15 mei om 24:00 uur)

Ben jij klaar om jezelf te bevrijden van de Man Code?