LET’S TALK ABOUT SEX

Praten doen we allemaal, de een meer dan de ander. Hard, zacht, uitgesproken of voorzichtig. Kort en bondig of met veel woorden. Lange verhalen die als een waterval over je heen komen of fluisterende lippen die hele zachte zinnen langs je oor blazen.

Praten over sex is spannend. Waarom is dat eigenlijk? Over carpoolen, hypotheken en vissen kletsen we met alle gemak, geen enkele belemmering. Vragen zoals hoe vaak doe je het; wat is je favoriete porno; heb je wel eens met iemand van hetzelfde geslacht gedaan; van welke fantasie raak je enorm opgewonden, raken iets in ons. Ze maken ons alert en voorzichtig. Geef ik dit wel prijs? Mag de ander dat wel weten?

Waarom voelen we ons zo naakt als het gaat over sex en sexualiteit? Ik denk omdat het zo verbonden is met wie we diep van binnen zijn. Omdat het zo puur is, zo echt. Omdat het zo’n oncontroleerbare oerkracht is waar we uit zijn ontstaan. Tijdens het vrijen is het moeilijk je anders voor te doen. Echte overgave gaat voorbij aan alle remmingen. Het maakt je dierlijk, monsterlijk soms. Je herkent jezelf niet meer. Ben ik die slaafse onderdanige minnaar? Of die wolf die zijn prooi verscheurt?

Het denken gaat UIT, en het voelen gaat aan. Het lijf neemt het over, stuurt en bepaalt. Misschien is het daarom wel zo eng. Omdat we er geen controle over hebben. Ons hoofd staat buitenspel, alhoewel opwindingen wel zeker in het hoofd begint, zorgt ze ervoor dat ons lijf AAN gaat. Hormonen gieren door ons lijf, hartslag stijgt, bloed gaat sneller stromen en erogene zones worden wakker geschud! Er gaat wat gebeuren, opletten jullie!

We verlangen, we willen ons eigen lijf of dat van een ander voelen. Huid op huid. We willen het ruiken, proeven, inademen, opslurpen, aanraken, duwen, trekken, rukken, spuiten tot we niet meer kunnen. Misschien zijn we wel een beetje bang, bang van die seksuele oerkracht in ons, bang voor deze motor die ons mannen (en ook vrouwen) voortdrijft.

Wie kent haar nu echt? Wie begrijpt hoe ze werkt? Wie heeft haar echte kracht wel eens ten diepste gevoeld? Ze kan destructief zijn, slopen, kapot maken, pijn doen. Maar ook creëren, aanjagen, voortstuwen en liefhebben. Dus daarom, precies daarom organiseerden wij alweer een tijd geleden drie avonden met als thema ‘Let’s talk about sex’ voor mannen.

Niet zomaar een beetje kletsen maar een diepe duik, voorbij de oppervlakte, vanuit onze buik, ons gevoel. Drie avonden deelden we niet alleen een magisch plekje in een second-hand shop in Amsterdam maar ook ons hart en ziel. Alles was welkom, onze angst, schaamte, onzekerheid, blijdschap en euforie. En ook het feit dat we er soms geen bal van begrijpen. We waren ook stil, juist even niets zeggen, voelen en luisteren naar de ander. Genietend van elkaars verhalen en levenslessen.

Het was echt, rauw en puur. En daardoor zo waardevol. Ik vond het fijn om te ontdekken dat ik niet de enige bent die het leuk een spannend tegelijk vind om over sex en sexualiteit te praten.


Onder begeleiding van Sjoerd den Daas en Wiljo Scholten kwam een groep mannen drie avonden bij elkaar voor de reeks: ‘Let’s talk about sex’.

VOLUIT - MANNENWEEKEND

Dring diep door tot je mannelijke kern.

Winkelwagen
Scroll naar boven
0 Shares
Share
Share
Tweet