Hey man, wie kent jou echt goed?

Veel mannen die ik spreek schrikken zich een hoedje als ik ze vraag ’wie kent jou echt goed?’. Een schrik die meestal voortkomt uit een van de volgende drie redenen:

  • Ze kunnen alleen hun partner opnoemen.
  • Ze kunnen niemand opnoemen.
  • Ze realiseren zich ineens dat van al die contacten, al die avondjes in de kroeg, potjes op de golfclub en sessies in de sportschool niemand hen echt goed kent.

Sterker nog, er lijkt een stilzwijgende code tussen mannen te bestaan die zegt ‘wij hebben het nergens over’.

Mannenwonden

De Amerikaanse Jungiaanse psychoanalist James Hollis beschrijft deze stille samenzwering in zijn boek ‘Under Saturn’s shadow. Hij zegt:

“Mannenlevens worden gedomineerd door angst. De wereld is enorm en is nooit helemaal te leren kennen, laat staan te controleren. Dat levert angst op. En omdat ze andere mannen niet zien als broeder, maar als tegenstander of zelfs vijand, durven ze zich niet bij hen te openen.

Onder de enorme invloed van de moeder in de mannelijke psyche durven mannen vrouwen óók niet te vertrouwen (maar wel te domineren of te pleasen).

Er rest dan niks dan zwijgen. Het Engelse ‘conspiracy’ komt van het Latijnse ‘conspirare’ wat ‘samen ademen’ betekent”

Samen vissen, samen voetbal kijken, samen ademhalen – en beide in stilte lijden. Dit is een van de grootste mannenwonden.

Niemand kent hen écht.

En toch zijn er mannen die (on)vrijwillig deze barrière oversteken.

Om uiteindelijk echt thuis te komen onder de mannen

De stappen die deze mannen ondergaan, lees je in het volledige artikel op:

MANNENKRACHT

De plek om te ontdekken wat voor man jij wilt zijn. Vrij van de verwachtingen en ideeën over hoe je als man zou moeten zijn. Om de man te worden die je wilt zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Mannenpraat nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, laat je inspireren door ons onderzoek naar man-zijn en stay tuned over onze komende events.

!
!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Volg ons voor dagelijkse inspiratie.

Scroll naar top
0 Shares
Share
Share
Tweet