- De 7 stappen voor hechte vriendschap -

Koning

Hoe hou je je vriendschappen fris?

Vrienden verrijken je leven enorm. Zo lang jullie dikke maten zijn, neem je het voor lief. Jullie hebben dikke lol en goeie gesprekken. Maar wat doe je als het niet lekker loopt? Als het stroef aanvoelt? Sterker nog: als de vriendschap lijkt dood te bloeden?

In elke vriendschap komt op een gegeven moment ruis op de lijn. Iemand doet iets, zegt iets of laat iets – en dat raakt je. Jij trekt een (kleine) conclusie over die ander. Zo’n conclusie trek je vaak onbewust. En dan ga je ernaar handelen. (Spoiler: dit gebeurt niet alleen in je vriendschappen, ook met je partner, of op je werk.)

Een voorbeeld:

Een vriend belt een paar keer niet terug. En dat is niet de eerste keer. Dat gaat knagen. Vindt hij je toch niet zo belangrijk? Dat doet ergens pijn. Maar dat druk je weg; het is makkelijker om hem te veroordelen. En ineens vind je hem ook niet zo belangrijk.

Langzaam verwatert het contact. En als jullie elkaar na een tijdje toevallig weer eens spreken, is het ongemakkelijk. Hoe heb je het hier over, zonder met modder te gooien? 

Om goed voor je relaties te zorgen, is een bewuste stap nodig. In plaats van weg te drukken wat er gebeurt, wil je weten wat er speelt. Open leggen wat je meemaakt. Om samen te kijken hoe jullie vriendschap verder gaat.

Clearing is een constructieve, eerlijke manier om dat helder te krijgen. Door de ander te vertellen wat je ervaart. Zonder verwijt, maar wel eerlijk. Zo hou je de relatie fris en veerkrachtig. Ook als het om grotere dingen dan niet-terugbellen gaat. Leer het in 'De 7 stappen voor hechte vriendschappen'.

Jordi

"Sinds ik deze 7 stappen ken, pas ik het overal toe. Met mijn vriendin, mijn vrienden, en zelfs op mijn werk. Ik ben verbaasd over de kracht en de eenvoud ervan. Vriendschappen die doodbloedden, heb ik in 1 gesprek nieuwe leven in geblazen. Hoe heb ik het al die tijd zonder heb gedaan?!"

Download 'De 7 stappen voor hechte vriendschappen'.

En ontvang inspirerende mails, voorrang bij inschrijven en korting op tickets

Something went wrong. Please check your entries and try again.

Volg je ons al op Instagram, Youtube en via de Mannenkracht Podcast?

Winkelwagen
Scroll naar boven