Word je eigen mannelijke rolmodel  

De gedachte komt op: “Jongen, dat jij zo’n vrouwelijke man bent zit in je genen. Daarnaast heb je zoveel lagen conditionering over je heen gekregen dat je dat niet zo één twee drie hebt veranderd.” Verkramping, even geloven dat het waar is en dan direct door. Want ja, actie maakt voor mij als man absoluut het verschil.

Dus op zoek naar mannelijke rolmodellen die bij me passen. In mijn omgeving zie ik ze nauwelijks tot niet. Tot ik op het Eigentijdse Jongeren ZomerFestival twee mannen los van elkaar schaamteloos (naakt) onder de douche op het kampeerterrein zie staan. Ik voel het. Dat wat ze daar als man uitstralen en wat ik in de normale omgang bij hen zie (eerlijkheid en stevige aanwezigheid) wil ik ook! Maar, voor je het weet ben je jezelf weer in een andere man verloren en volg je hem, dus terug naar mezelf. Inspiratie krijgen van andere mannen is goed (en noodzakelijk), het worden van je eigen rolmodel nog beter!

Hoe word ik mijn eigen mannelijke rolmodel?

Voor mij begint dat met het herstellen van de verbinding met mezelf als man. Heel concreet betekent dat voor mij nu: elke dag fitnessoefeningen doen en één keer per week voetballen met alleen mannen. Daarnaast door deel te nemen aan Water & Vuur van Mannenkracht en in de toekomst soortgelijke activiteiten te ondernemen.

Daarnaast laat ik me inspireren door de volgende boeken: De kracht van echte mannen (David Deida), No more Mr. Nice Guy (Dr. Robert A. Glover) & Models. Attract Women Through Honesty (Mark Manson).

Hoe word jij je eigen mannelijke rolmodel? Waardoor laat jij je inspireren? Laat het me weten onder deze blog.

Arie van AndelComment