Écht man zijn kan je leren

In één van mijn eerdere blogs schreef ik over hoe ik nog moest leren om man te zijn (Zie: ‘Echt man zijn moet ik blijkbaar nog leren’). In deze blog wil ik je meenemen in wat ik sindsdien ben gaan toepassen om mijn mannelijke kern te ontwikkelen en versterken. 

Thuis als kind heb ik dit niet mee gekregen. Mijn vader was een druk zakenman en kwam thuis als ik naar bed ging. Bij mijn moeder werkte het aanpassen van mijn gedrag en schreeuwen om aandacht om gezien te worden een stuk beter. Hierdoor ontwikkelde ik 'aanhankelijk klaaggedrag'. 

Dit kwam akelig bloot te liggen in liefdesrelaties. Deze patronen van het volledig leunen op mijn vrouwelijke energie en klagen om gezien te worden nam ik mee. Dit werd pas echt zichtbaar en een probleem in mijn huidige relatie. Onze relatie is gebaseerd op elkaar vrijlaten, groei en de man/vrouw energie in onszelf en tussen ons beide in balans brengen en houden. Hierin aan komen met mijn aanhankelijke gedrag en vrouwelijke energie werkt flink averechts. Ik werd verplicht om 'de man in mij' te vinden. And I succeeded!

Eigenlijk draait het allemaal om de man in mij wakker te houden. Ik zie het als een vuurtje wat aan moet blijven staan en waar af en toe olie op gegooid moet worden. Dat is het belangrijkste. Dit is een essentieel vuurtje om ook het vuur in de relatie te laten branden. Wanneer ik mijn vuurtje vergeet, ben ik gauw de pineut. Dit resulteert in een aantal dingen. De aantrekkingskracht tussen mij en mijn vriendin zwakt af, haar mannelijke energie neemt toe, er ontstaan irritaties en mijn/onze energie word minder. 

In mijn ogen is een aantal dingen belangrijk om het vuur te laten branden en zo bij mijn mannelijke kern te blijven. Ik deel er een paar: Ik doe dagelijks iets voor mijzelf. Dit houd mij bij mijzelf en mijn eigen kern. Ook houd me dit uit de valkuil een 'wij' te worden. Het is de bedoeling dat je twee unieke 'ikken' bent naast elkaar. Ik weet mijn missie en wat ik te doen heb op deze wereld en doe hier dagelijks iets aan. Een vrouw vind niks aantrekkelijker dan een man die zijn missie weet en leeft. Ik please niet meer en zeg vaak nee tegen haar. Ze is een volwassen vrouw die zich zelf kan vermaken zonder mij. Dit betekent niet dat ik haar niet help en ondersteun met dingen. Maar er zit een verschil in pleasen en ondersteunen. Ik vraag niet constant wat zij wilt maar leg voor wat ik wil en vraag of zij dit een goed idee vind. Vrouwen houden ervan geleid te worden en haten het te moeten leiden. En als laatste en misschien wel de belangrijkste. Ik laat mijn humeur niet beïnvloeden door haar humeur. Ik blijf bij mezelf en help haar zien wat er écht aan de hand is in plaats van mee te gaan in de oppervlakkige 'bullshit'. 

Dit helpt bij mij en doet gigantisch veel. En ik geloof dat dit dingen zijn die voor elke man werkt. Dit houd de mannelijke kern intact. En het masculiene in ons, is universeel. De mannen die ik hier op coach en mee geholpen heb merken ook dezelfde verschillen. Een belangrijke tip is om contact te blijven houden met je hart. Het is echt van belang het in te zetten vanuit een hartsverbinding. Het hartsbewustzijn is de sleutel en wint het van het egobewustzijn.

Dus zo heb ik geleerd: JA, man zijn kan ik en jij leren. Het maakt de relatie een stuk leuker en rijker. Om nog maar te zwijgen over andere gebieden van het leven. Het werkt in alles door. Het geeft vertrouwen, richting en rust. Maar hier zal ik later vast ook eens over schrijven!

Raymond ZijderhandComment