20 Boeken over Mannen voor Verdieping

Afwezige vaders, verloren zonen / Guy Corneau. Over de rol van de afwezige vaders in het leven van de man.


Dansend in moeders spiegel / Michael Gurian. Over de relatie van de man met zijn moeder, en de invloed daarvan op zijn relaties met vrouwen.


De Afwezige Vader Bestaat Niet / Irene Zwaan. Een boek over de liefde voor en van vaders, over aanwezige en afwezige vaders, over de zwakke positie van vaders, en de kracht van vaderschap.


Echte mannen vechten / Jonathan Gottschall. Het adembenemende verslag van wetenschapper Jonathan Gottschall, die besloot zijn veilige kantoor in te ruilen voor een vechtclub en ‘cage fighter’ te worden.


Goden in Elke Man / Jean Shinoda Bolen. Een nieuwe psychologie van de man.


It’s a Guy Thing / David Deida. A owner’s guide for women. Hoe werken mannen in de praktijk en wat moet je van ze weten als vrouw om met ze om te kunnen gaan?


De Karakterman / Stephan van Duin. Een nuchtere kijk op de mannelijke lifestyle.


King, Warrior, Magician, Lover / Moore & Gillette. De twee mannen met ouderwetse coltruien op de achterflap hielden ons ook lang weg van dit prachtige boek. Maar we gingen de energie van de types helemaal door ons heen voelen stromen toen we het eenmaal beet hadden. We kunnen geen film meer kijken zonder de types aan te vinken.


De Kracht van Echte Mannen / David Deida. Als je Jeroen in onze Kukuru-podcast hebt gehoord, weet je dat hij een paar jaar aanhikte tegen dit verafgode boek. Die titel alleen al. Maar een week nadat hij het las, was hij onderdeel van Mannenkracht! Dus pas op: dit is geen leesvoer, dit is leesKRACHTVOER.


Leer mij de vrouwen kennen / Jaap Rameijer. Openhartig boek over hoe het is om echt met vrouwen te zijn. Niet langer als object van verafgoding, hoe heerlijk je vrouwen ook kunt vinden, maar als levenspartner.


Mannen / Grayson Perry. Deze eigentijdse man viert de diversiteit van het man-zijn in levenden lijve. Meest moderne mannenboek wat ik ken. Duikt via zijn eigen leven en onderzoek de wereld in van wat wij ‘Het Script’ noemen en ontleedt de vraag: zijn mannen nou van nature zulk beroerd gezelschap, of heeft het te maken met de rol die we krijgen opgelegd? Hilarisch en raak.


No more Mr. Nice Guy / Robert Glover. Een bewezen plan om te krijgen wat je nodig hebt op het gebied van liefde, seks en het leven zelf.


Over het mannelijke in de vrouw en het vrouwelijke in de man / Karen Hamaker-Zondag. Jungs theorie over de anima en de animus in de praktijk.


De Terugkeer van de Koning / Ton van der Kroon. Onze eigen mannengoeroe, maar dan echt. Van der Kroon nam de lessen uit Amerika als eerste mee naar Nederland en zette het mannenwerk hier neer. Moedige stap in een land wat daar wel een zetje in kon gebruiken. Al weer uit 1996, maar nog altijd zeer relevant. Nieuwe editie voor man-zijn in de 21e eeuw!


Under Saturn’s Shadow, the wounding and healing of men / James Hollis. Onbekende parel van Jungiaanse psych. Hij neemt je mee van 8 ‘geheimen’ waar mannen aan lijden naar 8 eenvoudige oplossingen waar we bij MK altijd mee werken. Gewoon, omdat ze zo vanzelfsprekend zijn als je ze kent. Ontdek de bron. In de bieb of via een handelaartje, want het is niet meer verkrijgbaar…


De Wildeman / Robert Bly. Oerboek van het mannenwerk. Nog vragen? Oja, of een paarse kaft nou echt een goede kleur is (uit een gesprek tussen Pieter en mij toen we ons eigen boek vormgaven) Enne, is al een tijd uit de roulatie, dus je mag er een flinke bom duiten voor neerleggen. Of de plaatselijk bieb eens bezoeken.


De Zeven Vinkjes / Joris Luyendijk. Veel steun én veel kritiek op het wat ons betreft zeer relevante onderzoek waar Joris ons – en zichzelf – mee confronteert. Hoe gezond om te gaan met de privileges die witte, westerse, hoog-opgeleide, hetero mannen zonder dat ze het door hebben genieten. Stap 1: het door hebben. Lees dit boek.


Man o Man / Nathan Vos. Een aangrijpende aanleiding (zelfmoord van zijn lieve broer) bracht Nathan op onderzoek naar het hoe en waarom. Niet alleen voor zijn persoonlijke verwerking, maar voor mannen overal, die niet uitkomen met hun moeilijke gevoelens.


The Boy Crisis / Farrell & Gray. Wetenschappelijk sterk ondersteunt boek (al zijn het Amerikaanse gegevens, die tellen toch) over de gaten die er momenteel vallen in het opgroeien van jongens. Wat is hun rol? Hoe kunnen ze daarin ondersteund worden door vaders, leraren, mentors en andere autoriteitsfiguren?


Bonus: Het is tijd man / dit cluppie / In dit boek proberen we de man te bereiken die een eerste stap wil zetten. Zonder te weten voelt hij zich kwetsbaar over deze stap, en Deida voelt nog net een stap te ver. Daarom schreven we een laagdrempelig boek vol persoonlijke verhalen en aanknopingspunten om de man in je te omarmen en te gaan vieren.

MANNENKRACHT

De plek om te ontdekken wat voor man jij wilt zijn. Vrij van de verwachtingen en ideeën over hoe je als man zou moeten zijn. Om de man te worden die je wilt zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mannenpraat nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, laat je inspireren door ons onderzoek naar man-zijn en stay tuned over onze komende events.

!
!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Volg ons voor dagelijkse inspiratie.

Scroll naar top
0 Shares
Share
Share
Tweet